Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

29 вересня - День цивільного захисту

01/10/2021

9 вересня у школі було проведено День цивільного захисту, тема якого «Дії керівного складу школи при загрозі виникнення надзвичайної ситуації та при екстреній евакуації учасників освітнього процесу з приміщення школи у разі виникнення НС»

Навчальна мета: досягнення злагодженості в роботі керівного складу, командирів формувань, працівників школи в цілому при виконанні заходів запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру; перевірка порядку екстреної евакуації учасників освітнього процесу з приміщення школи у випадку виникнення НС та тренування їх; перевірка надійності систем управління, зв’язку та оповіщення.        

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, яку небезпеку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели бесіди «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». 

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри.   Учні 11 В класу продемонстрували навички надання першої медичної допомоги при травмах.

Керівний склад ланки пожежогасіння провів практичне навчання з правил користування вогнегасниками. Для паралелі 9-х класів було організовано зустріч з Молодіжною громадською організацією "Сокіл".

Представники ознайомили учнів з превентивною медициною, розказали про те, які вибухонебезпечні ситуації бувають. Завершальним етапом була евакуація учасників освітнього процесу. Цього ж дня була опрацьована ввідна - об’єктове тренування «Пожежа у ТСШ 3».

Високу підготовленість та практичні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій виявив керівний склад цивільного захисту школи, формування, які чітко діяли за своїм призначенням, педагогічний та технічний персонал школи, учні 1-11-х класів. Організовано й вчасно проведено евакуацію учнів, учителів та всіх працівників школи відповідно до розробленого в закладі Плану щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій (пожежа в школі ) - відображені дії командирів ланок; - дії вчителя при отриманні сигналу «Увага всім!».

Всіх учасників освітнього процесу евакуйовано: учнів 1-4 класів на дитячий майданчик учнів; учнів 5-11 класів на спортивний майданчик . Практична спрямованість проведених заходів викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань із ЦЗ та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

Проведення «Дня цивільного захисту» засвідчило , що керівний  склад ЦЗ ТСШ 3 та учні вміють грамотно й чітко діяти для захисту свого життя і здоров’я.

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×