Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

День духовної обнови

07/12/2016

7 грудня, у день Святої Катерини, під покровом якої перебуває школа № 3, відбулося свято нашої альма-матер «День духовної обнови».

Розпочався день загальношкільною радіолінійкою «Під  твою милість прибігаємо…», на якій заступник директора з навчально-виховної роботи Шендеровська Л.В.  привітала учнів зі святом, розповіла про особливості святкування упродовж дня у школі. Учні разом з учителями проказали молитву «Отче наш…». Першим уроком у кожній зміні була година спілкування учнів, учителів, батьків «Людині бійся душу ошукать…», у ході якої усі спільно роздумували про призначення людини на землі, дискутували про вічні поняття: добро і зло, радість і сум, щастя і горе.

Потім учні мали можливість переглянути виставку-вернісаж заслуженого художника України Євгена Удіна «Храми Жешува: слідами Папи Римського», на якій було  представлено 30 графічних робіт митця. А учні 8-х класів були присутніми на зустрічі у мистецькому колі «Собори душ бережіть…» і мали можливість поспілкуватися з художником, почути його розповідь про старовинні вулички Тернополя, пам’ятки архітектури рідного міста, які відтворює на полотнах художник, бо визначив свою місію в житті: зберегти для нащадків старовинний Тернопіль.

В актовому залі для школярів 5-7-х класів відбулось свято «День духовної обнови», на якому були присутні гості: духовний наставник шкільної родини о. Роман Дутчак та президент благодійного фонду «Подоляни» п. Тетяна Чубак. У вітальному слові о. Роман наголосив, що такий день надзвичайно важливий у житті кожної людини, бо це час призупинки, час, коли маємо прислухатись до голосу Божого, який завжди має нам що сказати. Господь почне діяти у нашому житті, коли наші серця відкриті, душа чиста. Отець благословив усю шкільну родину на добре навчання, працю в ім’я  України. А президент благодійного фонду «Подоляни» п. Тетяна Чубак розповіла про історію презентованої школі ікони Святої Катерини, її значення для шкільної родини, подарувала бібліотеці книги українознавчого спрямування.

У ході свята звучала поезія, пісні духовного спрямування у виконанні учнів 7-11-х класів, колективів «Солов’ята», «Краплинки», «Гроно», хорової капели «Калина». Учні 5-9-х класів показали театралізовані вистави «Найкраща школа» та «Вечорниці на Катерини». Зворушливо звучав «Отче наш…»  в акапельному виконанні тріо «Дивоцвіт».

Для учнів 9-11-х класів було презентовано дійство «The name of Katherine in Different Epoch», яке підготували і провели вчителі Маслюк Т.П., Васько О.І., Чорна А.М., Мужилівська О.І., Сагайдак К.О., Єгорова Н.Є. Учителі продемонтстрували велич імені Катерини на зразках відомих людей різних епох: Катерин із Сіону, Катерини із Александрії, а також Катерин сучасності, Кетрін Деньов та Кейт Мосс. відомості подавалися різними мовами у формі інсценізації та художнього читання. Дійство завершили спільною молитвою за Україну.

На закінчення свята отець Роман наголосив: «Будуймо храм душі задля щастя людини в Господі».

Фото можна переглянути тут.

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×