Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Живи у пам`яті нащадків

10/03/2017

З 06 по 16 березня 2017 року  в Тернопільській cпеціалізованій школі №3 з поглибленим вивченням іноземних мов відбувається ряд заходів, присвячених 203-річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Цікаву інформацію про історію  написання творів можна почерпнути з учнівських проектів «Гортаючи сторінки Кобзаря», які розміщені у залах школи на усіх поверхах. 06 березня в усіх класах відбувся єдиний урок-конкурс виразного читання творів Т.Шевченка «Уклін тобі, Великий наш Кобзарю!», який провели учителі української мови та літератури.

07 березня в рекреаційному залі  школи проведено  конкурс візуалізацій «Живи в мені ти, співе святий Тараса!»

09 березня, в день народження великого Кобзаря учні 5-8 класів переглянули літературно-музичну композицію «Така її доля…» (за творами Т.Шевченка). Підготували і провели її учні 9-В класу та вчитель української мови та літератури Гандзій Наталія Богданівна.

Учасники літературного  дійства переконались, що Т.Шевченко все життя схиляв голову перед українською жінкою. Біль і гнів за скалічені жіночі долі вилилися в пекучі рядки звинувачень, тривожні слова любові, гіркі сльози  співчуття. Мета заходу – донести такі твори митця до учнів, в яких він намагався розповісти про страждання жіночої душі. І дівчина-наймичка, і покритка, і вдова, і мати – це символи долі всіх українок, які вилилися в поезії Кобзаря у величний багатостраждальний образ України-матері.

Протягом цих  днів  на уроках музичного мистецтва звучатимуть твори Т.Шевченка, які покладені на музику , під гаслом  «У вінок Кобзареві».  

9 березня учні школи  долучилися до Всеукраїнського флешмобу читання творів Тараса Шевчека біля пам’ятника Кобзарю. У їх виконанні звучала поезія  «Мені однаково».

Диктант «Учітеся, брати мої…» на уроках української мови учні 5-11 класів написали  10 березня.

Ковзареве слово звучатиме  й іноземними мовами, які вивчаються у школі. Вчителі іноземних мов Ростоцька М.Є., Розум Н.О., Грода Г.М. 14 березня проведуть  захід  «Тарас Шевченко в українських перекладах»  (« Kobzar ,s Immortal Lines»).

А 16 березня  в актовому залі школи відбудуться урочистості, організовані вчителями французької та німецької мови Сагайдак К.О., Гелюх Т.П. «Вічне та живе Шевченкове слово» ("La parole de Chevtchenko est éternelle et vivante","Es lebe ewige Schewtschenkosworte").   

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×