Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

У День української писемності та мови учні ТСШ №3 відкривали секрети бабусиної скрині

10/11/2018

День української писемності та мови у Тернопільській спеціалізованій школі №3 з поглибленим вивченням іноземних мов цьогоріч пройшов надзвичайно насичено. Розпочався із того, що усі учні та вчителі, за традицією, що вже давно склалась у навчальному закладі, прийшли на уроки у вишиванках. Об 11:30 год усі охочі долучились до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, аби ще раз довести, що українці – нація високої мовної культури та грамотності.
На учнів початкових класів в актовому залі школи о 12:30 чекало свято «Скарбниця рідної мови», яке разом з учнями 3-А класу провели педагоги Л.С. Стасишен та Н.М. Бенцал
Впродовж дня у рекреаційному залі діяла виставка книжок українських авторів «Мова наша стоголоса», яку підготувала бібліотекар Світлана Стасишин. А ще однією «родзинкою» у програмі відзначення Дня української писемності та мови стала виставка стародавніх предметів українського побуту «З бабусиної скрині».
Експонатами стали сімейні реліквії учнів, які збереглися у них вдома. Окрім рушників та вишиванок, були представлені старовинні праски, гасові лампи, веретена, посуд, килими та скатерті і навіть гребінь для волокна та збивач для масла. Усі ці речі, які з любов’ю та трепетом залишилися здавна в деяких родинах, принесли до школи діти, батьки і вчителі.
В кожної речі, яка експонувалась на виставці, є своя історія. І кожна з них є насправді унікальною. Для багатьох дітей, особливо молодших школярів, вони стали справжнім відкриттям, адже багато хто з них таких раритетів досі навіть не бачив. Отож, саме в цьому і полягала мета виставки - показати дітям давній побут українців, бо  можливість доторкнутися до історії свого народу, яку вони отримали на цій виставці, закарбується у їхніх душах.
Завершилися заходи святом для учнів 5-6 класів «Мова моя солов’їна». Підготували дійство учні 5-Б класу та їх педагоги Ольга Гунтик, Лілія Бакало та Анелія Махно. Вікторина та пісні про мову, завдання на знання віршів, народні танці, - глядачам було цікаво і дуже пізнавально.

 

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×