Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Мови об’єднують нас

26/09/2016

Спочатку було слово…
Євангліє від Івана, 1:1

Байкар Езоп стверджував, що мова – найпрекрасніша і найогидніша річ у світі: нею можна лікувати й калічити. На продовження  цієї думки засновник сучасної німецької літератури Йоганн Вольфґанґ фон Ґете сказав: “Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина”. І справді, знання кількох іноземних мов відкриває широкий світ можливостей та одкровень, розширює світогляд, дозволяє пізнати культури інших народів. Тим паче, що зараз це  не просто вимога часу, а й необхідність для сучасного європейця.

Щорічно з 2001 року 26 вересня жителі країн Євросоюзу святкують Європейський день мов – свято, покликане надихнути людей на підтримку розвитку мов та їх розмаїття. Його ініціаторами  стали Європейська комісія та Рада Європи. До того ж, століття, у якому ми живемо, ЮНЕСКО оголосило століттям поліглотів.

Оскільки Тернопільська спеціалізована школа №3 є навчальним закладом із поглибленим вивченням іноземних мов, цього понеділка Європейський день мов тут набув особливого колориту. Свято для учнів 5-6 класів під назвою “Languages unite us in diversity” організували вчителі іноземних мов – Чорна Анжела Михайлівна, Прокопів Алла Мирославівна та Стецюк Ольга Федорівна. Розпочалося воно привітанням з глядачами на різних європейських мовах, серед яких англійська, французька, німецька, польська, іспанська та інші. Школярі розповіли про різні функції мови, наголошуючи на тому, що вона – об’єднує. Далі – розпочався конкурс, за результатами якого глядачі дізналися про найкращих знавців іноземних мов школи. А визначали їх журі – вже досвідчені у таких змаганнях учні-випускники 11-х класів.

Учасники поділилися на 3 команди: “green”, “orange” та “blue”, і взяли участь у 4 раундах. У першому вони повинні були відгадати країну і скласти її назву з букв, ставши у правильному порядку; у другому – закінчити фразу, початок якої бачили на моніторах, з’єднавши при цьому правильно початок та кінець речення;  у третьому – відгадати, на якій мові звучить уривок з пісні; і на завершення – збагнути, яке слово показували на екрані та сказати його на якомога більше мовах світу. Звісно, перемогла дружба, і кожна команда отримала винагороди за свої старання. Діти мобілізувалися у флешмоб, до якого міг долучитися кожен охочий. Окрім того, чудовим вокальним виконанням англомовних пісень потішила глядачів учениця 11 класу Ірина Кушнір. Цікаве нововведення започаткувала директор школи  Будій Надія Дмитрівна – з 1 жовтня щоп’ятниці у школі буде проводитися “Successful Day”, а це означає, що учні будуть спілкуватися з вчителями та друзями тільки англійською мовою! Таку ініціативу схвально підтримала аплодисментами публіка.

Ключем до успіху в суспільстві, яке активно розвивається у сучасному світі інформації, є знання мов. Саме воно зможе покращити якість життя, тому що з його допомогою можна  досягнути високих результатів у бізнесі, науці та культурі. Ми впевнені, учні ТСШ №3, володіючи кількома іноземними мовами, будуть людьми високого соціального ступеня і з впевненістю розвиватимуть нашу країну, застосовуючи при цьому свої знання.

Ірина Федірко

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×