Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Знати героїв! Валерій Марченко – велет духу

09/10/2017

Протягом свого існування Україна боролася за незалежність, очікувала на визнання, йшла довгим, важким, жертовним шляхом, і дуже дорого платила за свій суверенітет. В основі української державності – століття боротьби наших предків, кожен з яких був готовим віддати життя. Без справжніх патріотів ми б не змогли жити у вільній державі, і саме тому сучасне покоління має знати своїх героїв. Одним з таких є правозахисник-дисидент, журналіст-киянин, учасник Української Гельсінської групи, перекладач-філософ, який відкрито виступав проти русифікації і висміював соціалістичний реалізм,  Валерій Марченко.

 У 9-х класах проведено урок пам’яті людини, яка у дні найстрашнішої політичної та духовної руйнації підняла свій голос за волю і демократію; велета  духу, якого варто пам’ятати. Учитель історії та правознавства Морозюк Галина Степанівна ознайомила дев’ятикласників з біографією Валерія - цієї неймовірно сильної людини з незламним духом.  Учні дізналися багато цікавих фактів з  нелегкого життя Марченка і ще раз нагадали як це важливо – бути патріотом!

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×