Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Як відбуватиметься організація освітнього процесу в нашому навчальному закладі?

09/08/2022

Ми живемо в складний час, війна корегує наші плани. Тому організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в нашому місті. Але освіта залишається одним із пріоритетів у житті. В умовах воєнного часу наш освітній заклад, безперечно, продовжить надання якісних освітніх послуг.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про освіту» загальна середня освіта може бути організована за такими формами:

  • інституційна (очна, заочна, дистанційна, мережева); 
  • індивідуальна (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж).

У 2022/2023 навчальному році педагогічна рада може запропонувати нашим здобувачам освіти приєднатися до освітнього процесу за такими формами навчання.

ОЧНЕ НАВЧАННЯ
(для 1-5 класів)
ЗМІШАНИЙ ФОРМАТ НАВЧАННЯ 
(6-11 класи)

Очна форма здобуття освіти - це спосіб організації навчання здобувачів освіти, що передбачає їх безпосередню участь в освітньому процесі. Учні очної форми навчання відвідують уроки щодня.

Запроваджується у закладі освіти тільки в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

Змішана формат навчання - це поєднання навчання у школі із дистанційною формою.

Таке поєднання підходить для різних занять: практичні та лабораторні заняття можуть проводитися в очному режимі, лекційні – дистанційно. 

ЕКСТЕРНАТНА ФОРМА НАВЧАННЯ ДОМАШНЯ (СІМЕЙНА) ФОРМА НАВЧАННЯ

Екстернат – це форма здобуття загальної середньої освіти, що передбачає самостійне, у тому числі прискорене, опанування учнем/ученицею (екстерном) змісту навчальних предметів за певний клас в обсязі, визначеному державним стандартом загальної середньої освіти, та отримання відповідного документа про освіту.

Екстернат організовується для осіб, які:

  1. з поважних причин (стан здоров’я, проживання (перебування) за кордоном (для громадян України), на тимчасово окупованій території не можуть відвідувати навчальні заняття в навчальному закладі або не можуть пройти річне оцінювання та/або атестацію;
  2. не завершили здобуття загальної середньої освіти в навчальному закладі або є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів минулих років і не мають результатів річного оцінювання з окремих навчальних предметів та /або не пройшли атестацію;
  3. які навчалися або навчаються за кордоном (громадян України);
  4. є іноземцями, особами без громадянства, які постійно проживають чи тимчасово перебувають в Україні, у тому числі біженцями;
  5. прискорено опанували зміст навчальних предметів одного або декількох класів, освітніх рівнів.

Сімейна (домашня) форма здобуття освіти - це спосіб організації освітнього процесу дітей самостійно їхніми батьками для здобуття освіти.

Відповідальність за здобуття освіти дітьми на рівні не нижче стандартів освіти несуть батьки. Чотири рази на рік учень/учениця повинен/повинна проходити спеціальне оцінювання. Так перевіряють, чи його/її знання відповідають державним нормам. Якщо дитина отримує початковий рівень, педагогічна рада може запропонувати повернутися дитині до очного (змішаного) навчання.

З нетерпінням чекаємо на зустріч з нашими учнями!

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×