Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Вода – джерело життя!

24/04/2019

Тернопіль — "файне місто", а його візитною карткою є і залишається великий став. Якщо задуматись, ми маємо багато місць, щоб прогулятися і майже кожне з них має джерельце щоб втамувати спрагу. Тому вчителі Бердей О.В. та Хома В.В. з учнями 10-А класу, вирішили перевірити наскільки безпечна ця ідея.

Для досвіду вони взяли воду зі ставу, парку Топільче, джерела з журавлем біля цього парку та "добру воду", що на розливі і яку зазвичай набирають для вживання. Перш за все, був виміряний pH (Водневий показник). Він показує ступінь кислотності або лужності речовини. При його вимірювані спеціальним індикаторним папером, отримали цілком нормальні результати: вода в парку - 6pH, в стані та питній воді - 6,5pH та в джерелі - 7pH, при нормі 6,5-8,5pH. 

При тесті на нітроген амонійний, який, як і вимагається, всюди був на нулі та при тесті на залізо, що теж був близько нуля при допустимій нормі 0,3 мг/л. Але, звичайно, у воді хоча б трішки мають бути присутні хлориди (солі хлоридної кислоти). Їх часто використовують для знезараження питної води, то ж вони, якоюсь мірою, потрібні. При нормі у 250 мг/л став мав 20, "добра вода" - 10, джерело - 8, а вода з парку 2 мг/л. Останнім проводився тест на нітрати. Як і хлориди, дуже добре розчиняються у воді і ще мають великий негативний вплив на організм людини, а допустимі в розмірі не більше 10 мг/л. Вода з парку мала 2 мг/л, джерело біля журавля 4 мг/л, "добра вода" 5 мг/л, а став мав найбільше - 8 мг/л. І все ж таки, всі показники залишились у межах норми.

І не зважаючи на  те, що у нашому місті існує багато думок стосовно якості води, але досліди показали, що в нашому місті вода не головна загроза здоров’ю.

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×