Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

У Тернопільській школі №3 оновлений майданчик відкрили з оркестром та ексклюзивною піснею про рідну школу (фото)

07/09/2017

Урочистості з нагоди відкриття реконструйованого шкільного майданчика для відпочинку та оздоровлення у Тернопільській СШ №3 приурочили початку нового навчального року. Роботи з впорядкування території стартували на початку літа, інтенсивно тривали практично щодня, однак до останнього були сумніви, що до 1 Вересня їх вдасться завершити, хоча б навіть з огляду на постійні тернопільські дощі.

Але все встиглося, і саме на День Знань шкільну родину, – і батьків, і дітей, і навіть вчителів, – чекав сюрприз: акуратно викладені бруківкою доріжки, елегантні лавочки, амфітеатр для проведення уроків на свіжому повітрі, ефектно оформлені клумби, свіжий зелений газон, острівці зі штучним покриттям, підготовлені для встановлення тренажерів, столики для їдальні під відкритим небом. Саме так виглядає тепер територія біля третьої школи, а точніше, шкільний внутрішній дворик.

В далекому 1957 році на цьому місці висадили яблуневий сад, а з середини 1980-х, коли дерева постарішали і їх довелося знести, це був просто майданчик, порослий травою, з кількома турніками. Там гуляли діти під час занять у групі продовженого дня, іноді проводилися заняття з фізкультури. А тепер тут красиво, ошатно, комфортно і найголовніше, – все пристосовано для того, аби школярам було зручно – відпочивати на перервах, займатися на уроках фізкультури чи ознайомлення з навколишнім і просто проводити час на свіжому повітрі у товаристві однокласників та друзів.

Ініціатором таких нововведень виступила директор школи Надія Будій за активної фінансової підтримки батьків. А вагоме сприяння Тернопільської міської ради та управління освіти і науки допомогли успішній реалізації усіх цих задумів. Автором проекту реконструкції був архітектор Сергій Гора, допомагала йому ландшафтний дизайнер Руслана Доценко, втілювала всі креативні ідеї в життя будівельна компанія «Тернопільбуд» під керівництвом Василя Лила.

Отже, 1 вересня 2017 року. Тернопіль. Третя школа. Оновлений шкільний майданчик. Розмістившись на сходинках амфітеатру, популярні мелодії виконує Тернопільський Муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі», на лавах у тіні дерев спостерігають за дійством батьки, а в центрі майданчика, на лавочках, розставлених напівколом, сидять найголовніші учасники події – діти. Мати перший урок на оновленому майданчику довірили шестикласникам, – тим, для кого цей навчальний рік стане своєрідним екватором навчання у школі. І це неординарне, нетрадиційне, особливе заняття було присвячено рідному Тернополю, музиці та творчості.

Але спочатку святкову стрічку з нагоди відкриття майданчика під оплески усіх присутніх перерізали міський голова Тернополя Сергій Надал, який розділив з колективом школи свято Першого дзвінка, генеральний директор ТОВ «Тернопільбуд» Василь Лило та директор школи Надія Будій, якій допомагав, ще не дуже впевнено тримаючи ножиці в руках, першокласник Марко. Долучились до урочистостей також начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк та члени шкільної ради Василь Чубак і Мирослав Білик. Відтак під урочистий марш у виконанні оркестру та з побажаннями щасливого і успішного нового навчального року від поважних гостей свято розпочалось.

В ході дійства учні шостих класів просто слухали музику, яку дарували їм артисти оркестру, відповідали на запитання, присвячені історії та сьогоденню рідного міста, разом придумували гасло для Тернополя, аби він став ще кращим, знаходили слова, якими б могли висловити власне його сприйняття.

«Творче, шовковисте, красиве, спортивне, мальовниче, співуче, історичне, затишне, казкове, патріотичне, любе, сучасне, рідне, цікаве, фантастичне, різнобарвне, дружнє, самодостатнє, молодіжне», – ось якими епітетами нагородили діти своє місто, і таких емоційних слів на адресу Тернополя пролунало того дня набагато більше. Просто навіть неможливо було їх усі запам’ятати.

А на фінал дійства шестикласники вивчили пісню «Третя школа – це ми», написану спеціально для їхнього першого уроку: отримали роздрукований текст, кілька разів прослухали мелодію, а потім усі разом дружно її заспівали, переконуючи усіх в тому, що Тернопіль – найкраще місто на землі, а третя школа – велика сім’я, у якій хочеться жити, дружити, вчитися, рости та йти вперед.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Фото автора та Надії Будій.

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×