Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

У нашій школі розпочав свою діяльність Медіацентр

17/09/2021

Урочисте відкриття Медіацентру пам’яті випускника школи 1984 року Андрія Комінка відбулось днями в нашій школі. Створено Медіацентр у рамках проєкту «Медіапростір», меценатами якого стали Софія та Світлана Комінко.

Світлана та Андрій Комінко - колишні учні нашої школи, пізніше сюди до першого класу пішла і їхня донечка Софійка. За деякий час родина виїхала до Канади. А потім сталося так, що Андрій Комінко захворів і минулого року його не стало… Нелегко прийняти втрату близької людини, і Софія та Світлана вирішили зробити щось, аби вшанувати пам’ять батька та чоловіка а разом із тим і бути корисними рідному місту та рідній школі. Ці прагнення втілились в ідею заснувати в нашій  школі Медіацентр, для якого Софія та Світлана Комінко придбали необхідне обладнання.

«Суть проєкту полягає в створенні комфортного медіасередовища, що допоможе розвивати ораторські, творчі, наукові та інтелектуальні здібності дітей, – розповідає Світлана Комінко. – І хотілося б, що втілювався він у кількох аспектах, серед яких -  шкільна газета, відеоблог, блоги в соцмережах, клуб журналістики, шкільне радіо, літературні заходи тощо».

Задуми Світлани та Софії знайшли підтримку в адміністрації школи, а найголовніше – серед учнів.

Світлана Комінко разом із мамою Андрія, рідними, його однокласниками та друзями долучилися до заходу з нагоди відкриття Медіацентру. Відбулось таке дійство в актовій залі школи, і до участі у ньому були запрошені представники шкільного парламенту від усіх класів, учителі, голова шкільної ради від батьківської громадськості та, звичайно, учні 11-В класу, які вже розпочали впроваджувати проєкт «Медіапростір» у життя і більш детально розповіли про своє бачення щодо цього. Але багато говорили присутні, власне, про Андрія Комінка, іменем якого названо Медіацентр. Педагоги Людмила Ничко та Марія Ростоцька, які свого часу вчили Андрія і Світлану, згадували про роки їхнього навчання, про те, як Андрій захоплювався шкільним радіо, добирав музику для трансляції під час перерв та для шкільних дискотек, про його мрію стати кінорежисером, якій, на жаль, з різних причин не судилося здійснитися.

Виступила на зустрічі і директор школи Руслана Петрокушин, яка подякувала Світлані та Софії за таку благородну ідею і її втілення в життя, а також підтримала творчі плани учнів та окреслила ті перспективи, які відкриваються для школи завдяки діяльності Медіацентру.

Право розпочати шкільний радіоефір надали Світлані Комінко та учням 11-В класу. Світлана привітала всіх із початком нового навчального року, побажала школярам успіхів у навчанні, досягнення мети й здійснення мрій, а найголовніше - бути переконаним у тому, що життя прекрасне. А потім із гучномовців залунала музика з плей-листа, який Софія Комінко разом із друзями батька склала з улюблених пісень Андрія Комінко. І саме це стало дуже символічним завершенням дійства, переконливим доказом того, що життя, незважаючи ні на що, триває, а пам’ять про людей, яких уже немає з нами, можна і потрібно берегти.

 

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×