Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Школа №3 з поглибленим вивченням іноземних мов – майстерня людяності та духовного зростання

05/09/2016

Гостинно зустріла у святковий першовересневий день Тернопільська спеціалізована школа №3 своїх учнів. Розпочався День Знань урочистою святковою лінійкою, на якій вдалось створити ауру відкритості та натхнення на плідну працю у новому навчальному році.

Оновленою після капітального ремонту покрівлі та інших вагомих робіт свою школу після літніх канікул побачили учні. Вони із захопленням демонстрували друзям і батькам як змінилася і осучаснилася їхня друга домівка.

Школа покликана стати тим місцем для учня і вчителя, де кожен з них зможе духовно збагачуватись, формувати громадянську зрілість та робити свій внесок у національно-культурне відродження України. На цьому навчальний заклад робить особливий акцент.

Відбулася ще одна дуже знакова для школи подія – родина Чубаків (а у школі навчається троє їхніх діток) та благодійний фонд «Подоляни» зробили величний подарунок – ікону святої Катерини Олександрійської XVIII століття, яку у Західній традиції вважають покровителькою освічених людей, вчителів та науковців. Для школи такий дарунок є дуже актуальним та знаковим. Цього року сто першокласників зайшли у шкільний Храм науки після внесення образу, який займає почесне місце у актовій залі, служачи життєвим та художньо-естетичним дороговказом.

Духовний наставник школи отець Роман Дутчак вручив апостольське благословення від Папи Римського Франциска, який через заступництво Діви Марії передає божественні милості учням та вчителям. Також священик благословив усіх присутніх на новий навчальний рік та окропив освяченою водою.

Оскільки духовність – рушій світу, зараз дуже гостро постає проблема розвитку моральності суспільства та виховання підростаючого покоління. Тому у школі проводяться уроки християнської етики, учнів молодшого шкільного віку готують до Першого причастя. У цій роботі школу підтримують батьки та громадські організації.

Варто зазначити, що всі ці події є дуже знаковими, адже вони сприяють реалізації талантів, мотивують на кращі результати учасників навчально-виховного процесу, посилюють бажання вчитися. Кожного року учнівська наполегливість дає чудові результати: із семи Президентських стипендій у 2015-2016 навчальному році у Тернополі чотири здобули учні школи №3: випускники – Вишневський Богдан (за перемогу у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт з правознавства Малої академії наук України) та Мочульська Вікторія (за перемогу у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт з фізики Малої академії наук України), яка також продемонструвала найвищі результати на ЗНО (200 балів з української мови та літератури), учениця 11-А класу Вітрова Софія (за перемогу на Всеукраїнській олімпіаді з екології) та учениця 4-Б класу Пришляківська Віталіна (яка здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика).

Цьогоріч щомісячні іменні стипендії міського голови отримуватимуть семеро вихованців школи за кращі досягнення у різних сферах науки: за вивчення української мови Марта Базюк, за вивчення німецької мови – Вікторія Якимець, у галузі фізики – Олександра Хомишин та Ростислав Мочульський, за чудові знання з конструювання, винахідництва та технічної творчості – Богдан Макарчук, географії – Білозерська Христина. Стипендію імені Степана Ґжицького за досягнення з біології отримуватиме Олеся Савка. До слова, існує також стипендія, яку отримують кращі учні шкіл. У третій школі її отримала Луцишин Тетяна.

Як бачимо, Тернопільська спеціалізована школа №3 з поглибленим вивченням іноземних мов справді є глибинним джерелом всебічного розвитку своїх вихованців з високим якісним рівнем знань та культури європейського зразка. На меті цього навчального закладу – виховання духовно багатої особистості патріота, до якої впевнено крокують учні, а вчителі, в свою чергу, завжди радіють їхнім успіхам, пишаються знаннями та досягненнями, і твердо переконані – стратегію розробки гуманітарної аури нації (за Ліною Костенко) буде опрацьовано, а вдалий початок нового навчального року сприятиме цьому.

Ірина Федірко,
педагог-організатор школи № 3

Фото Ярослава Маслюка

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×