Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Учні третьої школи навчались у Франції

27/10/2017

З 08 по 14 жовтня 2017 р. група учнів 10-11 класів, переможців олімпіад, відмінників  навчання  Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов на чолі з вчителями французької та англійської мов Катериною Сагайдак та Галиною Гродою відвідали ліцей Charles et Andrien Dupuy (Шарль і Андріан Дюпуї) у місті Le-Puy-en -Velay (Лє- Пуї -ан- Веле), Франція, регіон Овернь.

Зачарувала учнів гориста місцевість (вона складається переважно з гірських порід вулканічного походження), на якій розміщене це затишне французьке містечко. Воно відоме вирощуванням чечевиці та вербени, досконалим виробництвом  французького мережива . Le-Puy-en -Velay – місто, яке  є одним з початкових пунктів паломницької дороги Святого Якова та Сантьяго-де-Компостела (Іспанія).

Учні третьої школи мали зустріч із мером міста – Michel Chapuis (Мішель Шапюї). Вони передали вітання та подарунки від міського голови Тернополя Сергія Надала, запросили відвідати наше місто.

Навчання відбувалось у ліцеї Charles et Andrien Dupuy (Шарль і Андріан Дюпуї).

Це навчальний заклад загального і технічного напрямку, приймає на навчання після коледжу та за 3 роки (2-ий, 1-ий, випускний) забезпечує підготовку до різноманітних іспитів на ступінь бакалавра. Щодня з нашими учнями у сучасних лабораторіях працював директор ліцею Філіпе Трифеле. Особливо вразила FabLab «Fabrication Laboratory», де робота з ЗD принтерами є доступною для усіх бажаючих учнів.

Запам’ятається учням екскурсія містом ( Собор Notre-Dame de l’ Annunciation, Статуя Notre-Dame-de-France – 16 метрів висотою, 110 тон, яка  зведена в 1860 році та виплавлена з 213 гармат. Захоплюючою була екскурсія в одне з трьох найбільших міст Франції, великий діловий центр країни Ліон ( відвідали Старе Місто, базиліку Нотр-Дам-де- Фурв’єр). Відвідали виставку Пікассо «Picasso et maternife» ( Пікассо та материнство).

Учні та вчителі третьої школи отримали відповідні сертифікати і, безперечно, значно покращили рівень володіння французькою та англійською мовами.

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×