Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Креативні вчителі - креативні в усьому

20/02/2017

17 лютого учителі української мови та літератури Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов провели для учителів міста у рамках Школи передового педагогічного досвіду семінар-практикум «Креативне навчання на уроках української мови та літератури». Захід проходив у формі методичного моста між школою, управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради та Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В.Гнатюка . Відповідно до вимог креативної освіти семінар розпочався з несподіваного завдання: учасники дійства мали прослухати уривок з кантати Мирослава Скорика, уявити, що зображено у музичному творі, намалювавши уявну картину, та встановити, як даний твір пов'язаний з часом проведення семінару. Проявивши творчі обдаровання, учителі визначили, що у кантаті відтворено двобій зими з весною у свято Стрітення Господнього. А учасники ансамблю «Краплинки» привітали учасників семінару веснянкою та подарували випечених з тіста жайворонків, які символізували собою приліт птахів, що несуть на своїх крилах весну і надію на майбутнє.

Присутніх привітала директор школи, кандидат педагогічних наук, заслужений учитель України Надія Будій, яка зосередила свою увагу на розкритті творчого потенціалу учителів-словесників школи, наголосивши, що вони є берегинями української мови, креативними особистостями, здатними генерувати творчі ідеї . Надія Дмитрівна підкреслила, що своїм досвідом роботи у рамках Школи передового педагогічного досвіду вчителі діляться з колегами міста уже впродовж п’яти років поспіль.

Методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Леся Гапон окреслила завдання , які стоять перед учителем-словесником у сучасних умовах, розкрила передумови успішної роботи учителів ТСШ №3, наголосивши на тісній співпраці педагогів навчального закладу з викладачами кафедри української мови та методики її викладання ТНПУ. Завідувач кафедри, доктор філологічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Любов Струганець у рубриці «Методичний порадник» звернула увагу на важливість культуромовної роботи учителя-словесника, здійснила огляд змін в правописі української мови, навела приклади найтиповіших помилок в усному та писемному мовленні учнів у ході ЗНО, представила найновіші словники на електронних та паперових носіях.

Керівник Школи ППД, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Любов Шендеровська провела майстер-клас «Креативність-мислення поза стандартами», а вчителі школи презентували досвід своєї роботи з проблеми ««Креативне навчання на уроках української мови та літератури», показавши найяскравіші фрагменти з проведених уроків.

Учасники семінару пройшли жартівливий тест на визначення готовності бути інноваційними учителями та написали розписки-дозволи про те, що віднині вони креативні особистості не тільки на роботі , а й у вільний час.

 

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×