Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3

З поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради
Тернопільської області

Девіз навчального закладу: Ad angusta per augusta | Через труднощі до зірок

Кредо школи: «Освіта – скарб, праця – ключ до нього»

Наприклад:  школа
Випадкова світлина
Оголошення
Батькам майбутніх першокласників!

З 1 березня 2024 року розпочинається реєстрація у перший клас ТСШ № 3. Подати заяву можна на сайті https://school.isuo.org/
Детальніше про подачу заявок можна ознайомитися тут

Людина, яка залишила слід в історії України

21/12/2016

Все, що я зробив у житті,
я починав із мрії.
Я переконаний:
надзвичайне - можливе,
якщо ви лише відчуваєте цей стан.
Б.Гаврилишин

     Ми ніколи не замислювалися над тим, ким будемо у майбутньому. Кожна мисляча людина для того, щоб розвиватись і ставати кращою, вибирає собі наставника.

     У процесі осмисленого пошуку, я знайшла ту людина, яка своїми словами, вчинками і сумою всього зробленого надихає й буде надихати мене. Великий українець Богдан Гаврилишин був, є і залишається не тільки знаним економістом і громадським діячем, а й живим взірцем мудрого наставника для майбутніх поколінь.

     З дитинства і упродовж усього життя Богдан Дмитрович мав безмежне бажання вчитися та пізнавати світ. Він ніколи не зациклювався на одній людині, події, країні та роботі. У його житті було надзвичайно багато злетів і падінь. Богдан Гаврилишин саме та людина, яка змогла зрушити з місця гору, хоч починала з того, що перетягувала з місця на місце дрібні камінці. Ніколи цей чоловік не задумувався над тим, що у майбутньому його ім’я  буде гордо звучати з вуст молодих людей різних націй, а українців - зокрема і особливо. Життя кидало його у різні місця, країни.  Б.Гаврилишин вважав,що є тільки чотири держави, де головні показники якості (повна політична свобода;певний рівень добробуту;соціальна справедливість;співжиття з природою) дотримано сповна. Йшлося про Норвегію, Швецію, Швейцарію, Австрію.

      «Сильна людина подолає перешкоду, мудра - весь шлях». Ці слова якнайповніше стосуються Богдана Гаврилишина. Коли його запитували, чи бувають нездійсненні мрії і бажання, він твердо промовляв: «Все у нашому житті можливе. Не бійся зволікати, бійся зупинитись». Мрія була запорукою його щасливого майбутнього. Все у своєму житті ця людина починала із мрії, а не з бізнес-плану.

     Понад усе Богдан Дмитрович любив подорожувати і вивчати світ. Подорож у тисячу літ починається з одного кроку. Він намагався перебувати в тій чи тій країні упродовж тривалого часу, і це йому приносило задоволення. Адже мав можливість змінити людські погляди на світ не лише у своїй батьківщині, а й в інших країнах. Його кар*єра завжди і скрізь була успішною.

     Сімнадцятилітнього Богдана забрали до Німеччини на примусові роботи у час Другої світової війни, а потім він потрапив до Канади, працював простим лісорубом. Англійська мова у нього була на початковому рівні. Однак він добре володів німецькою. Ніякі перешкоди не зламали цю сильну людину. «Не бійся, що не знаєш, бійся, що не вчишся», - вважав він. Тому  кожного дня вивчав по сорок нових англійських слів, а увечері проводив уроки англійської для своїх товаришів-робітників. Богдан Гаврилишин з гордістю прийняв громадянство Канади. Це було четверте його громадянство, однак перше, де він визнав, що хоче бути громадянином цієї держави.

     Богдан Гаврилишин завжди з гордістю представлявся: «Гаврилишин. Українець». Він ніколи не соромився своєї національності. Україна була для нього усім. Завжди переживав і стежив за подіями в Україні. Богдан Дмитрович поставив перед собою мету - показати всім, якою Україна є насправді. Це країна фантастичного потенціалу. І мова не тільки про природні ресурси, а й про людей. Однак її треба не просто трансформувати, а тотально змінювати. Якщо би кожен з нас працював над зміцненням своєї держави так, як робив Богдан Гаврилишин, то ймовірно через якийсь час ми б стали однією з найрозвиненіших країн Європи.

     Якщо людина спіткнулася чи впала, це ще не означає, що вона прямує не туди. Богдан Гаврилишин надзвичайно потужна, сильна, впливова особистість. Його визнання проймають кожного: «От я не геній, але зробив багато. Змінив долю декількох країн. Я не є винятково талановитим». Усе своє життя Гаврилишин провів у пошуках кращої долі для кожного з нас. Він показав, що не можна нічого відкладати на потім. Адже ніколи не відомо, що може трапитись завтра. Найкращий час, щоб досягнути успішного майбутнього - сьогодні.

     У 2010 році Богдан Дмитрович заснував власний благодійний фонд. Фонд Гаврилишина фінансував програму «Молодь змінить Україну», у рамках якої понад 80 груп молодих людей (кожна група налічувала 6-7 осіб) їздили в освітні відрядження до однієї з шести економічно ефективних країн. «Багато молодих людей хочуть покращити ситуацію в Україні, але вони не знають з чого почати», - пояснював Б.Гаврилишин. Він знав. І вказував цей шлях, не шкодуючи ані власних зусиль, ані власних почуттів.

     Наш великий земляк, народжений на Монастирищині, продовжує надихати кожного з нас. На  превеликий жаль, 24 жовтня відійшов у кращі світи цей чоловік, життєва доля якого - приклад і стимул для усіх нас. Богдан Гаврилишин помер, але дух його живе у вдячній пам*яті канадійців, австрійців, швейцарців, і (що найважливіше!) у виплеканому поколінні молодих українців, які змінили себе і прагнуть змінити на краще державу Україна. Надію їм дає мрія їхнього кумира, так переконливо втілена у життя, і так просто й водночас пафосно сформульована у його професійному кредо: «Велико мрійте!»

Докладніша інформація на https://www.youtube.com/watch?v=Rgwgec5a_go&t=5s

Замовити дзвінок

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×
×
×